Yumurtlamadan Kaç Gün Sonra İdrarda Gebelik Belli Olur?

Yumurtlamadan Kac Gun Sonra Idrarda Gebelik Belli Olur - Yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olur sorusunu, kaç gün sonra hamile kalınacağı ve ne zaman belli olacağını açıkladık.

Yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olur sorusu potansiyel anne adaylarının merakla aradığı bir soru olurken hamile kalmaya şüpheyle bakanların endişeyle yaklaştığı bir soru olabilir. Yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olduğunu sizlere aktarıyoruz.

Yumurtlamadan Kaç Gün Sonra Hamile Kalınır?

Yumurtlamadan 12 ile 24 saat sonra hamile kalınır. Yumurtlamadan yaklaşık 5 gün sonra yapılan korunmasız cinsel ilişki, yeterli spermin döllenmeye hazır olmasına sebep olabilir. Spermler 5 gün boyunca fallop tüplerinde canlı kalabilir ve bu da döllenmeyle sonuçlanarak hamileliği oluşturur.

Yumurtlamadan Kaç Gün Sonra İdrarda Hamilelik Belli Olur?

Yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olur sorusuna öncelikle şöyle bir açıklık getirelim. İlişkiye girdikten hemen sonra hamile kalınır ancak yumurtlamadan sonra idrarda hamileliğin belli olması 12 gün sonra olur. Bu da demek oluyor ki ilişkiden sonraki 12 gün içerisinde yaptırdığınız testlerin sonucu kesin olarak doğru olmayabilir. Test sonuçlarımızda hamile olduğumuzu öğrenebilmemiz için Beta HCG hormonunun vücutta salgılanıp kana ve idrara yayılması gerekmektedir. Bu hormon da 12 gün sonra idrarda net olarak gözlemlenmektedir.

Beta Hcg Değerlerini hamilelik haftalarına göre anlattığımız konuya bir göz atmanız size fayda sağlayacaktır.

Kanda Gebelik Testi Ne Zaman Pozitif Çıkar?

Kanda gebelik testi genellikle daha erken doğru sonuç sağlar. Hamileyseniz, kan testiniz genellikle implantasyondan 3-4 gün sonra veya döllenme ve yumurtlamadan yaklaşık 9-10 gün sonra yani adet gecikmesinden yaklaşık 5-6 gün önce pozitif çıkacaktır.

En hassas gebelik testlerinde en erken pozitif sonuç, implantasyondan 3-4 gün sonra, yumurtlama/döllenmeden 11-12 gün sonra veya bir sonraki adetinizden yaklaşık 2 gün öncedir. Ancak, bir adet dönemi atlayana kadar evde yapılan gebelik testlerinin çoğu pozitif olmayacaktır.

Döllenme Ne Zaman Gerçekleşir?

Bir sperm fallop tüpüne girerse ve yumurtaya girerse, yumurtayı döller. Yumurta değişir, böylece başka hiçbir sperm içeri giremez. Döllenme anında bebeğinizin genleri ve cinsiyeti belirlenir. Spermde Y kromozomu varsa, bebeğiniz erkek olacaktır. X kromozomu varsa bebek kız olur.

Yumurtlamadan itibaren 12 ila 24 saat arasında yumurta döllenebilir. Daha sonrasında parçalanmaya başlayarak, hormonlar değişir ve sonunda bir sonraki döngüye doğru bir dönem başlar.

Yumurtlamadan kaç gün sonra idrarda gebelik belli olur sorusuna döllenme üzerinden verilen yanıt

İmplantasyon Ne Zaman Gerçekleşir? 

İmplantasyon, hamileliğin çok erken döneminde, dişi yumurta hücresinin fallop tüplerinde sperm tarafından döllenmesinden hemen sonra gerçekleşir. Döllenmiş yumurta daha sonra fallop tüplerinden aşağı doğru ilerleyerek tek bir hücreden çok sayıda hücre topuna dönüşür. Bu hücre topluluğu daha sonra uterus astarına implante olur. Genellikle, implantasyon yumurtlamadan sekiz ila dokuz gün sonra gerçekleşir (yumurta hücresi bir yumurtalıktan salındığında). Bununla birlikte, yumurtlamadan altı ila on iki gün sonra herhangi bir yerde olabilir.

İmplantasyon Belirtileri: İmplantasyon Nasıl Bir Duygu?

Birçok kadın implantasyon sırasında herhangi bir fiziksel duyum hissetmez. Aslında, implantasyonun gerçekleştiğini fark etmeyebilirsiniz – ve hamileliğin ilk belirtisi, adet gecikmeniz olabilir. 

Bununla birlikte, bazı kadınlar implantasyon çevresinde kramplar yaşayabilir. Bunlar adet kramplarından farklı hissettirir . İğnelenme, çekme veya karıncalanma hissi ile daha az yoğun olarak tanımlanırlar. Bazı kadınlar , implantasyondan yaklaşık bir hafta önce yumurtlama civarında meydana gelen yumurtlama ağrısı yaşarlar.

İmplantasyonla ilgili hiçbir şey hissetmeyeceğiniz için erken hamileliğin diğer yaygın semptomlarının farkında olmaya değer. Bunlar şunları içerir:

  • Ağrılı veya şişmiş göğüsler
  • Yorgunluk
  • Bulantı ve/veya kusma
  • Bazı yiyeceklere karşı istek 
  • baş ağrısı
  • Kabızlık
  • Ruh hali

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir