Doğum Belirtileri Nelerdir?

dogum belirtileri - Doğum belirtileri hamileliğin ilerleyen aşamalarında merak konusudur. Doğum belirtileri ile doğum zamanını bilmek endişelerinizi azaltacaktır.

Doğum belirtileri hamileliğin ilerleyen aşamalarında merak konusudur. Su geliyor mu? Kasılmalar? Bunların her ikisi de kesin olarak doğumun belirtileridir, ancak bazen doğumun yaklaştığı belirtiler daha ince olur. Bir kadının vücudu neredeyse her zaman ona ihtiyaç duyduğu sinyalleri ve onları tanıması için içsel bilgeliği verir; ancak, onları anlamanıza yardımcı olmak için, en yaygın doğum belirtilerinin bir listesini derledik. Doğum belirtileri, vücudunuzu bebeğinizin doğumuna hazırlar ve yavaş yavaş başlayabilir. Doğuma ne zaman başlayabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin; gerçek ve yanlış doğum arasındaki farklar; erken ve aktif doğum arasındaki farklar makalemizde yer almaktadır.

Doğuma Ne Zaman Gireceğim?

Doğum tarihiniz genellikle 40 hafta olarak belirlenmiş olsa da, hamileliğiniz süresini tam doldurmuşken, bebeğinizin tam zamanında gelmesini beklemeyin.

Başlangıç ​​olarak, son tarihiniz doğru olmayabilir – bu sadece bir tahmindir ve tarih bir ultrasondan sonra ayarlanmış olsa bile iki haftaya kadar değişken olabilir. Çoğu kadının 38 ila 42 hafta arasında doğuma girmesi yaygındır.

Aşağıdaki doğum belirtilerine dikkat ettiğinizden ve doğum planınızı hazırladığınızdan emin olun

Son doğum tarihiniz gelip geçtiyse, doğumun başlaması için endişeli olabilirsiniz. Doğumu başlatmak için hint yağının işe yaradığına benzer halk arasında efsaneler “kocakarı masalları” duymuş olabilirsiniz. Uzmanlar bu tür ev ilaçlarını denemeyi önermiyorlar. Bunun yerine, doğumun henüz başlamadığından endişeleniyorsanız, yapılacak en iyi şey sağlık uzmanınızla sohbet etmektir.

Doğumun Yaklaştığını Gösteren Belirtiler Nelerdir?

Herhangi bir uyarı yapmadan, belirti göstermeden aniden doğuma girme ihtimaliniz çok düşüktür. Vücudunuz size büyük güne yakın olduğunuzu bildirecek, böylece hastane çantanızın dolu olduğundan emin olacak ve zamanı geldiğinde hastaneye gitmeye hazır olacaksınız .

Her kadın farklı olsa da, doğumun önümüzdeki birkaç gün içinde başlayabileceğini gösteren şu doğum belirtilerinden bazılarını fark edebilirsiniz:

  • Enerji seviyelerinde bir değişiklik. Doğumdan önceki günler veya haftalarda fazla yorgun hissediyorsanız veya ani bir enerji dalgalanması yaşıyorsanız, bu tamamen normaldir. Ayrıca “yuva yapma” ve evinizi bebek için hazırlama dürtüsüne sahip olabilirsiniz. Yuvalama hamileliğiniz sırasında herhangi bir zamanda başlayabilse de, birçok kadın bunu doğumdan hemen önce yaşar. Kendinizi aşırı yormayın. Sadece dinlenin ve enerjinizi koruyun.
  • Aydınlatma. Doğumdan haftalar, günler veya saatler önce bebeğiniz pelvisinizin altına düşer. Buna hafifleme denir çünkü nefes almayı biraz daha kolay bulabilirsiniz.
  • Kanlı gösteri. Kanlı şov denen kalın, pembemsi veya kanlı bir akıntı fark edebilirsiniz. Bu, hamilelik sırasında rahim ağzınızı kapatan mukus tıkacıdır. Her zaman fark edilmese de, genellikle doğumun başlamasından birkaç gün önce ortaya çıkar.
Doğum belirtileri ile doğum zamanını bilmek endişelerinizi azaltacaktır.

Erken Doğum Belirtileri Nelerdir?

Her hamilelik farklı olsa ve kesin bir olay dizisi olmamasına rağmen, bazı erken doğum belirtileri yaşayabilirsiniz. Bunlardan bazıları çok ince olabilir ve onları fark etmeyebilirsiniz bile. Kasılmalar, doğum eyleminin en yaygın ilk belirtisidir.

Doğuma başlamadan hemen önce, rahminizin alt kısmı olan rahim ağzınız yumuşayacak, incelecek ve kısalacaktır. Biraz rahatsızlık hissedebilirsiniz, hatta belki birkaç hafif, düzensiz kasılmalar. Rahim ağzınız da genişlemeye (açmaya) başlayacak, bu ilk başta yavaşça gerçekleşebilir, ancak aktif doğuma yaklaştıkça daha hızlı ilerleyecektir. Her 5 ila 15 dakikada bir gelen ve 60 ila 90 saniye süren birkaç, daha düzenli kasılmalar yaşayabilirsiniz. Sakin kalmak ve kasılmalarınızın uzunluğunu, sıklığını ve düzenini izlemek için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Evre 1 doğum eyleminin ilk kısmı olan erken doğum, süre açısından öngörülemez olabilir. 1. Aşama emeğin ikinci kısmı olan aktif doğuma ilerlemeniz saatler hatta günler alabilir, özellikle bu sizin ilk bebeğinizse. Bu süre genellikle sonraki teslimatlarla kısalacaktır. Kasılmalarınız daha düzenli hale gelene ve daha yoğun hale gelene kadar veya suyunuz gelene kadar, sadece rahatlayın.

Bununla birlikte, parlak kırmızı bir kanama fark ederseniz (soluk pembe veya koyu kahverengi değil), suyunuz gelirse (özellikle sıvı yeşil veya kahverengi ise veya kötü bir koku varsa), bebeğiniz daha az aktifse doktorunuzu veya ebenizi arayın veya Baş ağrınız, görme problemleriniz veya ani şişmeniz var. Ayrıca erken doğum yaptığınızı düşünüyorsanız, yani bebek doğmaya hazır olmadan önce doğuma başladığınızda doktorunuzu arayın.

Erken Doğumda Ne Yapmak Gerekir?

hamilelikte nefes darligi 1 - Doğum belirtileri hamileliğin ilerleyen aşamalarında merak konusudur. Doğum belirtileri ile doğum zamanını bilmek endişelerinizi azaltacaktır.

Yaklaşan yalnızca birkaç doğum belirtisi görürseniz, henüz hastaneye gitmeniz gerekmeyebilir. Doğum yapmak çok zaman alabilir ve evde kalarak daha rahat ve tamamen güvende olacaksınız. Doktorunuz veya ebeniz, doğum belirtilerinize ve kişisel durumunuza göre size rehberlik edecektir.

Doğum sancısı içinde olduğunuzu fark etmek, heyecandan inanmama veya endişeye kadar değişen duyguları getirebilir. Sakin ve odaklanmaya çalışın. Doğum semptomlarının kaydedilmesine, size eşlik etmesine ve zamanı geldiğinde sizi hastaneye götürmesine yardımcı olması için partnerinizin veya arkadaşınızın yanınızda olmasını sağlayın.

Herhangi bir rahatsızlığı şu yollarla da gidermeyi deneyebilirsiniz:

  • kalkıp yürüyüşe çıkmak
  • doğum öncesi sınıfınızda öğrendiğiniz bazı rahatlama veya nefes alma tekniklerini denemek
  • değişen pozisyonlar
  • duş almak veya banyo yapmak.

Gündüz veya gece olsun, kasılmalarınızın daha güçlü ve daha sık geldiğini fark ederseniz, suyunuz kesilirse, doğum yapıp yapmadığınızdan emin değilseniz veya herhangi bir şey için endişeleniyorsanız doktorunuzu veya ebenizi arayın. .

Aktif doğum eylemine başlamadan hastaneye gelirseniz, doğum yapmadan sizi eve geri gönderme ihtimalimiz yüksektir.

Gülnur Aydın – Doğum Hemşiresi

Aktif Doğumun Belirtileri Nelerdir?

Aktif doğum, işlerin gerçekten olmaya başladığı zamandır. Vücudunuzun içinde rahim ağzınız 6 ila 10 santimetre genişliyor olmalı ve doğumun burada olduğuna dair aşağıdakiler dahil daha güçlü işaretler göreceksiniz:

  • Su kırılıyor. Doğumdan kısa bir süre önce (ancak bazen sadece aktif doğum sırasında), amniyotik kese yırtılır ve içindeki sıvıyı serbest bırakır. Buna genellikle su kırma denir. Bir su fışkırması veya sadece bir damlama yaşayabilirsiniz. Suyunuz gelirse doktorunuza veya ebenize haber verin. Kadınların çoğu, sularının gelmesinden sonraki 24 saat içinde doğuma başlar.
  • Güçlü ve düzenli kasılmalar. Son birkaç ayda ara sıra kasılmalar yaşamış olabilirsiniz, ancak aktif doğuma başladığınızda kasılmalarınız daha güçlü, birbirine daha yakın ve daha düzenli hale gelmelidir. Her bir kasılma yaklaşık 30 ila 70 saniye sürecektir ve güçleri giderek artacaktır. Kasılmalarınızı zamanlamak ilerlemenizi takip etmenize yardımcı olabilir.
  • Bacaklarınızda kramp. Aktif doğuma başladığınızda bacaklarınızın kramp olduğunu hissedebilirsiniz.
  • Sırt ağrısı veya baskı. Sırtınızdaki baskı arttıkça sırt ağrısı veya ağır, ağrı hissi yaşayabilirsiniz.
  • Mide bulantısı. Bazı kadınlar, aktif doğum başladığında mide bulantısı hissederler.

Aktif doğum dört ila sekiz saat arasında, bazen daha da fazla sürebilir. Kadınların çoğu saatte bir santimetre genişleyecektir. Suyunuz düştüğünde veya kasılmalarınız birlikte düzenli ve güçlenmeye başladığında, hastaneye veya doğum merkezine gitme zamanıdır ve sağlık ekibiniz geri kalanı boyunca size rehberlik edecektir.

Gerçek ve Yanlış Doğum Belirtileri Nasıl Ayırt Edilir?

İlk bebeğinizi doğuruyorsanız, doğum belirtileri ile ilgili bir yanlış anlaşılma olduğunda doğuma gireceğinizi düşünebilirsiniz ancak hastaneye gitmek için henüz çok erkendir. Gerçek doğum ile yanlış doğum arasında ayrım yapmaya yardımcı olması için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

GERÇEK DOĞUM BELİRTİLERİYANLIŞ DOĞUM BELİRTİLERİ
Kasılmalar düzenlidir ve tahmin edilebilir bir model izler (sekiz dakikada bir gibi).Kasılmalar düzensiz ve öngörülemezdir, örneğin on dakika, ardından altı dakika, iki dakika, sekiz dakika vb. Aralıklarla meydana gelir.
Üç tür ilerleme yaşarsınız: kasılmalar daha sık, daha uzun süreli ve daha güçlü hale gelir.Kasılma aralıklarının yakınlığında, kasılmaların uzunluğunda veya kuvvetinde zamanla ilerleme görülmez.
Her kasılma, sırtın alt kısmından başlayarak öne doğru yayılan kasıkta aşağı doğru hissedilir.Önde kasılmalar hissedilir.
Aktivite veya pozisyondaki bir değişiklik kasılmaları yavaşlatmaz veya durdurmaz.Aktivite veya pozisyondaki bir değişiklik, kasılmaların yavaşlamasına veya durmasına neden olabilir.
Doktorunuz veya ebeniz rahim ağzınızın yumuşadığını, inceldiğini veya genişlediğini fark edecektir.Servikal değişiklik olmaz.
Bununla birlikte, doğum yapıp yapmadığınız konusunda herhangi bir şüpheniz varsa, tavsiye için sağlık uzmanınızı arayın.

Doğum tarihini hesaplamış olmalısınız, ancak bebekler biraz erken gelebilir. Üçüncü üç aylık dönemde, hastane doğum çantasını hazırlayın, bebek bezlerinizi hazırda bulundurun. Hazır olduğunuzu bilmek, bu erken doğum belirtilerini fark ettiğinizde endişeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Hamileliğinizin sonuna yaklaşıyorsunuz ve bebeğinizi dünyaya getirmek üzeresiniz. Bunu yapabilirsiniz!

Doğuma girmeden önce sizin bilgilenmenizi istediğimiz konular var. Halk arasında prenses doğum olarak da bilinen epidural doğum, kasılmalardan kaynaklı acıları ve ağrıları dindirmeye yönelik bir ağrı kesicinin uygulandığı bir doğum türüdür. Ağrısız bir doğum geçirmek istiyorsanız epidural doğum yazımızı okuyarak avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca Normal Doğum ve Sezaryen Doğum adlı yazımızı da okuyarak aralarındaki farkı daha iyi kavrayabilir ve avantaj ve dezavantajları göz önünde bulundurabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir