Hamilelik Testi – Hamilelik Kan Testi -İdrar Testi- Ev Testi

hamilelik testi - Hamilelik testi için size hamilelik kan testi, idrar testleri ve evde yapılan gebelik testi alternatif olarak sunabiliriz. Aralarındaki farklar ve daha fazlası.

Hamilelik testi için size hamilelik kan testi, idrar testleri ve evde yapılan gebelik testi alternatif olarak sunabiliriz. Hamilelik testleri, hamile olup olmadığınızı öğrenmenizi sağlayacaktır. Hamilelik testleri sizin seçiminizdir. Onlarla ilgili endişeleriniz varsa, daha fazla bilgi için doktorunuza veya ebenize danışın.

Hamile kadınların geneli, idrar testi ile evde gebelik testi yaparak hamile olduklarını öğrenirler. Doktorlar bazı durumlarda sonucun net olması için hamilelik kan testi de yaptırmanızı önerir. Belirli durumlarda, kan testinin tercih edilmesinin birçok nedeni bulunmaktadır fakat genellikle idrar testi ile hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz.

Hamilelik Testi

Hamilelik testi, bir anne adayının kanında ya da idrarında insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen, plasenta tarafından üretilen bir hormon olan bu maddenin varlığını kontrol eder. 

Hamilelik süresince, plasenta gelişen bebeğe annenin kan dolaşımından oksijen ve besin sağlar. Hamile bir bireyin kanındaki ve idrarındaki hCG seviyeleri, ilk üç aylık dönemde hızlı bir artış gösterir, ardından hamileliğin ilerleyen dönemlerinde düşük seviyelere düşer.

Adet görmediyseniz ve yakın zamanda korunmasız cinsel ilişkiye girdiyseniz, hamile olabilirsiniz. Hamilelik testleri, adet gecikmenizin ilk gününden itibaren en güvenilir olanıdır.

Hamile olabileceğinizden şüpheleniyorsanız, hamilelik testi için aile hekiminize veya özel doktorunuza gidebilirsiniz. Doktor kanınızda veya idrarınızda hamilelik testi yapacaktır. Kolay bir alternatif olarak, eczanelerden evde yapılan gebelik testi setini alabilirsiniz. Evde yapılan gebelik testi kiti kullanıyorsanız, hamileliğinizin teyidi için daima doktorunuza görünün. İdrar testleri her zaman doğru sonucu vermeyebilir.

Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılmalı

Çoğu hamilelik testi, adet gecikmesinin ilk gününden itibaren yapılabilir. Bir sonraki adetinizin ne zaman geleceğini bilmiyorsanız, testi en son korunmasız cinsel ilişkiden en az 21 gün sonra yapın.

Bazı çok hassas gebelik testleri, gebe kaldıktan sonraki 8 gün kadar erken bir dönemde, adet gecikmeden önce bile kullanılabilir.

Günün herhangi bir saatinde toplanan bir idrar örneğinde hamilelik testi yapabilirsiniz. Halk arasında bilinenin aksine sabah olmak zorunda değildir.

Hamilelik belirtileri her anne adayında farklılık gösterebilir.

Hamile Hissettiğinizde Test Yapın

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere hamilelik belirtileri yaşadığınız için hamilelik testi yaptırmaya karar verebilirsiniz : 

  • Göğüslerde hassasiyet
  • Sık idrara çıkma
  • Hafif kramplar
  • Çok hafif lekelenme
  • yorgunluk
  • Koku hassasiyeti
  • Yiyecek istekleri veya isteksizlikleri
  • Metalik tat
  • baş ağrısı
  • Ruh hali
  • Hafif sabah bulantısı

Cinsel ilişki sonrasındaki 7 günde hamilelik belirtileri için makalemizi okuyun.

Pozitif bir hamilelik testinin iyi ya da kötü haber olmasına bağlı olarak, bunun gibi belirtiler sizi korkuyla ya da heyecanla doldurabilir. Ama işte iyi (veya kötü) haber: Hamilelik belirtileri kesin bir sonuç olarak hamile olduğunuz anlamına gelmez.

Hamilelik testi nasıl yapılır?

hamilelik testi nasıl yapılır ? çubuğa işeyerek veya bir kaba işeyip çubuu o kaba bırakarak yapılır.

Tüm gebelik testleri, döllenmeden yaklaşık 6 gün sonra üretilmeye başlayan insan koryonik gonadotropin (hCG) hormonunu tespit eder. Beta Hcg 0.100 Ne Demek adlı makalemizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Genellikle idrar testi 1 veya 2 uzun çubuk içeren bir kutuda gelir. Çubuğa işersiniz ve sonuç birkaç dakika sonra çubukta görünür. Ya da bir kaba işeyip çubuğu o kaba bırakabilirsiniz ve sonrasında alıp çubukta görünene bakabilirsiniz. Tüm testler biraz farklıdır, bu nedenle her zaman talimatları kontrol edin.

Hamilelik testi sonuçları

Talimatları doğru uyguladığınız sürece evde hamilelik testleri doğru sonuçlar verir.

Pozitif bir test sonucu neredeyse kesinlikle doğrudur. Ancak, negatif bir test sonucu daha az güvenilirdir.

Aşağıdaki durumlarda sonuç güvenilir olmayabilir:

  • talimatları doğru şekilde takip etmemek
  • testi çok erken yapmak

Bazı ilaçların kullanılmış olması da sonuçları etkileyebilir.

Negatif bir sonuç alırsanız ve hala hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, birkaç gün bekleyip tekrar deneyin. İkinci bir testten sonra negatif sonuç alırsanız ancak adetiniz hala gelmemişse doktorunuzla konuşun.

Hamilelik Testi Doğruluğu

Talimatları dikkatlice okursanız, çoğu test kiti adetinizin geciktiği günden sonrası için %99 doğruluk vaat eder, ancak bu vaat erken sonuçlar için değildir. Adetinizi çarşamba günü bekliyorsanız, perşembe adet görmediğiniz gün olacaktır.

Bir testin doğruluğu birkaç değişkene bağlı olabilir:

  • Testi ne zaman yaptığınızın zamanlaması (testler, adet döneminizden sonra daha doğru olur)
  • Yumurtlamanın zamanlaması
  • Kullanım talimatlarına uymanız

İdrar testleri doktorlar tarafından kullanımı

Doktorlar size idrarda testi yapabilir. Plastik bir bardağa veya benzeri bir şeye idrarınızı yapmanız istenir. Doktor daha sonra evde hamilelik testi kitine benzeyen bir kit kullanarak idrarı test eder.

Hamilelik Kan Testi

Hamilelik kan testi genellikle kanınızda ne kadar insan koryonik gonadotropin (hCG) olduğunu gösteren nicel bir kan tahlili testidir. Hamilelik için kan testi, çoğu insanın kan tahlilinde hamilelik hakkında konuşurken bahsettiği kanda hamilelik testi türüdür. Kanınızdaki hCG seviyelerini test etmek için, genellikle koldaki damarlarınızdan birinden venipunktür adı verilen bir prosedürle basit bir kan örneği alınır. Böylelikle kan tahlilinde gebelik testi yapılır.

hamilelik kan testi daha duyarlı ölçüm yapar ve daha doğru sonuçlar verir.

HCG, gebelikte salgılanan bir hormondur ve teste bağlı olarak gebe kaldıktan bir hafta ila iki hafta (veya daha fazla) sonra saptanabilir. İdrar kullanan bir evde hamilelik testi veya doktorunuzdan alınan bir kan hamilelik testi olsun, sonuçlar bu hormonun idrarınızdaki veya kanınızdaki ölçümlerine dayanacaktır. Her iki test türü de çok güvenilirdir ve doğru kullanıldığında yaklaşık %99 doğruluk sağlar.

Hamilelik Kan Testi Doktorlar Tarafından Kullanımı

Doktorunuz size yumurtlamadan 11-14 gün sonra kan tahlilinde hamilelik testi yapabilir. Kan tahlilinde hamilelik testi yapmak için doktor kolunuzdaki bir damardan kan alır. Bu kan test için bir laboratuvara gönderilir. Çoğu kan tahlilinde hamilelik testinin sonuçları en az birkaç gün sürer. Laboratuvar daha sonra sonucu doktora bildirir.

Kan testi sonuçları yaklaşık yüzde 99 doğrudur ve idrar gebelik testlerinden daha düşük miktarlarda hCG tespit edebilir. İki ana kan gebelik testi türü şunları içerir:

  • Kantitatif kan testi – kandaki tam hCG miktarını ölçer ve size hamileliğin ne kadar ilerlediğine dair bir tahmin verebilir.
  • Kalitatif kan testi – yalnızca hCG varlığını kontrol eder. Bu test, hCG’nin kesin seviyelerini ölçmediğinden, bir gebelik tahmini sunamaz.

Kalitatif Hamilelik Kan Testi

İdrar testleri kalitatiftir, yani kanınızdaki hCG’yi tespit ederek pozitif bir sonuç verir veya hCG’yi tespit edemez, bu da negatif bir sonuç olarak karşımıza çıkar. Kanınızdaki hCG’yi ölçmek için kalitatif kan hCG testiniz de olabilir. Yine sonuçlar çok net: evet, kanınızda hCG bulduğumuz için hamilesiniz veya hayır, bulamadığımız için hamile değilsiniz. 

İdrarda gebelik testleri genellikle gebeliği, gebe kaldıktan yaklaşık 10 gün sonra tespit edebilir. Kan gebelik testleri, yumurtlamadan altı ila sekiz gün sonra kandaki hCG’yi alabilir.

Gerçekçi ve doğru bir sonuç için idrarda gebelik testi yapmadan önce adet gecikmesinden sonra bir hafta (veya en az birkaç gün) beklemeniz önerilir.

Kantitatif Hamilelik Kan Testi

Başka bir seçenek de nicel bir hCG testi yaptırmaktır (beta hCG testi olarak da adlandırılır). Bu testler doktorunuza veya ebenize hamile olup olmadığınızdan daha fazla bilgi verebilir. Kantitatif hCG testleri, hormonun küçük miktarlarını bile alabilir ve kanınızda tam olarak ne kadar hCG olduğunu ölçebilir. Bu bilgiler zamanla karşılaştırılabilir.

Genel olarak, hCG seviyeleriniz hamileliğin erken döneminde her iki günde bir neredeyse ikiye katlanır.

Doktorunuz, yaklaşık 48 saat arayla birden fazla kan testi yaptırarak, gerekirse hamileliğinizi daha iyi anlamak için hCG seviyenizi takip edebilir. Bu seri kan testleri, sağlayıcınızın hamileliğinizi düşük veya ektopik gebelik ve ikiz bebek sahibi olma olasılığınız açısından izlemesine yardımcı olabilir. 

Stres, masraf ve diğer faktörler nedeniyle bu testler her hamile kadın için rutin olarak (veya gerekli) yapılmaz. Doktor ya da ebe hamilelik için kan testinin sizin için doğru olduğunu düşünüyorsanız ve özel koşullarınız bir kan testi yapılmasını gerektirmiyorsa, bunun yerine evde yapılan hamilelik testlerinizin (HPT) sonuçlarına güvenebilmelisiniz.

Hamilelik Kan Testi Kullanıldığında

Sağlıklı kadınların olduğu rutin hamileliklere evde yapılan idrar testleri fazlasıyla yeterli ve etkilidir. Kan testleri öncelikle doktor kliniklerinde, özellikle hamilelikle ilgili potansiyel bir sorun veya kan testinin daha fazla gerekli olduğu başka bir karmaşık faktör (örneğin, çoğul doğum gibi) varsa kullanılır.

Riski yüksek hamileliklerde, doğurganlık tedavileri sırasında, idrar testleri negatif çıktığında ancak adet görülmediğinde, olası bir düşük veya çoğul doğum veya olası bir dış veya tüp hamileliğini ekarte etmek ve diğer gebelik komplikasyonları sebebiyle teşhis etmek için de kan testi istenebilir.

hamilelik kan testi sonuç ve kan tahlilinde hamilelik

Hamilelikte Kan Testi Sonuç

Kan testleri daha az miktarda bulunan hCG’yi tespit edebilir ve bunu standart evde yapılan gebelik testlerinden biraz daha erken, genellikle gebe kaldıktan 9 ila 12 gün sonra saptayabilir.  Kan testi sonuçları genellikle aynı gün veya bir gün içinde alınır.

Pahalı oldukları ve evde yapılan idrar testlerine göre oldukça doğru ve hassas oldukları için kan testleri genellikle hamileliği tespit etmek için yapılmaz. Bununla birlikte, doğurganlık tedavisi gören kişiler, bakımlarının bir parçası olarak kan testleri yaptırabilirler.

Sonuçların Yorumlanması

Kantitatif bir hCG kan gebelik testinden elde edilen normal sonuçlar, hCG düzeylerinin gebeliğin ilk üç ayında hızla yükseliş gösterdiğini ve sonrasında yaklaşık 10 hafta sonra hafifçe düştüğünü gösterecektir. Yaklaşık 16 haftada, hCG seviyeleri hamileliğin geri kalanı için stabilize olur. Anormal sonuçlar ise çeşitli anlamlara gelebilir.

Beklenenden Daha Yüksek hCG

Normalden daha yüksek bir hCG seviyesi şunları gösterebilir:

  • Rahim enfeksiyonu veya malign tümörleri
  • Birden fazla fetüs (örneğin ikizler veya üçüzler) 
  • Rahmin kanserli olmayan tümörleri
  • Yumurtalık kanseri
  • Sadece normal bir hamileliğin bir göstergesi olabilir
  • Testis kanseri (erkeklerde görülür) 

Beklenenden Daha Düşük hCG

Normalden daha düşük hCG seviyeleri şu anlama gelebilir:

Hamilelik için Kan Testi ve İdrar Testi Farkları

İdrar hCG TestiKan hCG Testi
Olumlu bir sonuç için biraz daha fazla hCG’ye ihtiyaç vardır.İdrar testlerinden biraz daha hassas ölçüm yapar.
Kanınızda ne kadar hCG olduğunu değil, hamile olup olmadığınızı söyler.Zaman içinde hCG seviyelerini takip edebilir.
Kaçırılan adet döneminden sonra birkaç gün ila bir hafta arasında doğru sonuç verir.Kaçırılan adet döneminden önce doğru sonuç verebilir.

Evde Gebelik Testi

Evde gebelik testi hayatınızı kolaylaştırır! Birçok kadın için anne olmak en arzu edilen duygudur. Adet gecikmesi, hamileliği gösterebilecek ilk işarettir. Piyasada her zaman test kitleri bulunabilse de, evde gebelik testi yöntemi kadınlar tarafından onlarca yıldır kullanılmaktadır. Birçoğu halk ilaçlarına dayanmaktadır ve idrardaki HCG (insan koryonik gonadotropin), hamilelik hormonlarının seviyesini tespit ederek çalıştıkları için iyi sonuçlar verebilirler.

Tıbbın ilerlemesiyle, hazır hamilelik kitleri şeklinde birçok seçeneğimiz var, evimizin rahatlığında birçok basit, güvenli ve süper ucuz seçenek var.

Bu kendin yap gebelik testlerinin en iyi yanı sağladıkları şey mahremiyettir. Bu nedenle, planlanmamış bir hamilelik için endişeleniyorsanız veya gizliliği korumak istiyorsanız, 8 adet kendin yap doğal hamilelik testini listeliyoruz. Aşağıdakilere ek olarak evde parmakla hamilelik testi yapabilirsiniz. İncelemek için bağlantıya tıklayın.

Evde Gebelik Testi Faydaları

Evde gebelik testi yönteminin kadınlara bazı faydaları vardır. Planlanmamış bir hamileliğiniz varsa ve bunu yakınlarınızdan saklamak istiyorsanız, ev yapımı malzemeler şüphe çekmez. Ayrıca, bu malzemelerin çoğunu bulmak kolay olduğundan, dışarı çıkmanıza gerek kalmadan evinizde rahatlıkla bulabilirsiniz. Malzemelerinin çoğunun son kullanma tarihi bile yoktur, bu nedenle güvenle kullanılabilir.

Çamaşır Suyuyla Gebelik Testi

çamaşır suyuyla gebelik testi uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Çamaşır suyuyla gebelik testi uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir ve diğer yöntemlere göre en doğru ve hızlı sonucu verdiği söylenmektedir.

Temiz bir kap alın ve içine idrarınızı yapın. Başka bir kaba 3 yemek kaşığı çamaşır suyu koyun ve ardından idrarınızı bu kaba ekleyin. Eğer bu çamaşır suyu ve idrar karışımı köpürüyorsa çamaşır suyuyla gebelik testinizi pozitif kabul edebilirsiniz. Köpük yoksa sonucunuz negatiftir, hamile değilsiniz demektir.

Limonla Gebelik Testi

limonla gebelik testi

Limonla gebelik testi için önce temiz bir kaba idrarınızı yapın ve ardından bir limonu kesip kaptaki idrarınızın üzerine limonu sıkın. Tortular ya da minik parçalar kabın dibine çökerse testinizin sonucu pozitiftir, hamilesinizdir. Eğer tortular ve parçalar dibe çökmez ve idrarın yüzeyinde kalırsa sonuç negatiftir, hamile değilsinizdir.

Limonla hamilelik testi hakkında daha detaylı bir makale hazırladık göz atabilirsiniz.

Diş macunu ile gebelik testi

diş macunu ile gebelik testi

Herhangi bir diş macunu kullanabilirsiniz, ancak renginin beyaz olmasına dikkat edin. Bir kaba iki yemek kaşığı beyaz diş macunu alın ve idrar örneğini buna ekleyin. Diş macununun rengi değişir ve köpüklenirse hamilesiniz.

Sirke ile gebelik testi

sirke ile gebelik testi

Evet, sirke bile hamileliğinizi test etmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, bu özel test için beyaz sirke ihtiyacınız olacak.

Plastik bir kaba iki yemek kaşığı beyaz sirke alın. İdrarınızı ekleyin ve uygun şekilde karıştırın. Sirke rengini değiştirip baloncuk oluşturuyorsa hamilesiniz, değişiklik olmazsa hamile değilsiniz.

Şekerle gebelik testi

şekerle gebelik testi

Tüm testlerin en kolayı olan bu yöntem, bilimsel gebelik kitlerinin bulunmadığı zamanlarda en yaygın şekilde kullanıldı.

Bir kaseye bir yemek kaşığı şeker alın ve üzerine bir yemek kaşığı idrar ekleyin. Şimdi üzerine idrar döktükten sonra şekerin nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Şeker topaklar oluşturmaya başlarsa hamilesiniz, şeker hızla eriyorsa hamile değilsiniz demektir. İdrardan salınan hCG hormonu şekerin düzgün bir şekilde çözülmesine izin vermez.

Tuz ile gebelik testi

tuz ile gebelik testi

Bu kendin yap gebelik seti, tıpkı şeker testi gibi çalışır. Şeker yerine tuz kullanılır. Aynı adımlar izlenmelidir. İdrar ve tuz eşit oranlarda karıştırılmalıdır. Bir dakika bekle. Tuz kremsi beyaz bir küme oluşturuyorsa, bu olumlu bir sonuç anlamına gelir. Böyle bir etki görülmezse, hamile olmadığınız anlamına gelebilir. Bu da yine geleneğe dayanmaktadır ve bunu destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Sabunla gebelik testi

sabunla gebelik testi

Bu testi yapmak için herhangi bir banyo sabunu kullanabilirsiniz. Küçük bir sabun parçası alın ve üzerine idrarınızı dökün. Kabarcıklar oluşuyorsa hamilesiniz, değilse hamile değilsiniz demektir.

Evde Gebelik Testinin Doğruluğu Nasıl Artırılır?

Yukarıdaki testlerden birini denerseniz ve pozitif çıkarsa, emin olmak için başka bir yöntem deneyin. İkinci yöntem de olumlu sonuç veriyorsa en kısa zamanda doktorunuza başvurunuz.

  • Konsantre hCG seviyelerine sahip olduğu için günün ilk idrarını kullanın.
  • İdrarı toplamak için temiz bir plastik kap kullandığınızdan emin olun.
  • Test için önemli miktarda idrar toplayın. Çok az ise doğru sonucu vermek için yeterli olmayabilir.
  • Reaksiyonun oluşması için 5-10 dakika bekleyin.
  • Çifte emin olmak için yöntemi tekrarlayabilir veya ikinci yöntemi kullanabilirsiniz.

Evde Gebelik Testleri Bilimsel Olarak Güvenilir mi?

Evde gebelik testleri nesiller boyunca uzun yıllar kullanılmış olsa ve kullanımlarının arkasında çok fazla tecrübe olsa da, bu testlerin herhangi birinin %100 pozitif sonuç verdiğine dair kesin bir kanıt veya bilimsel kanıt bulunmamaktadır. İyi bir sonuç tesadüften de kaynaklanabilir.

Ev yapımı testlerin yanı sıra, belirli doğurganlık izleme araçları ve farkındalık yöntemleri (bazal vücut ısısını ölçmek, yumurtlama tarihlerini takip etmek gibi) bir kadını hamileliğinden haberdar edebilir. Güvenilir olmalarına rağmen, işlenmesi daha uzun zaman alır ve ön bilgiye ihtiyaç duyar.

Yanlış pozitif sonuçlar

Bazı durumlarda, bir kadın hamile olmadığı halde yaptığı evde hamilelik testi pozitif olabilir. Yanlış pozitif sonuçların sık görülen nedenleri şunlardır:

  • Kirli idrar toplama kabı (örneğin deterjan kalıntısının yanlış pozitif sonuçlara neden olduğu bilinmektedir)
  • Hatalı test kiti (örneğin, kit hasar görmüş, son kullanma tarihi geçmiş veya ısıya veya neme maruz kalmış)
  • İdrarda kan olması (örneğin sistitten)
  • İdrarda protein bulunması (örneğin böbrek hasarından)
  • Anti-konvülsanlar, bazı doğurganlık ilaçları, diüretikler (sıvı hapları) ve sakinleştiriciler dahil bazı ilaçlar
  • Yeni doğum veya düşük yapmış olmak. Çünkü bir kadının kanı ve idrarı, sonraki birkaç hafta boyunca hala saptanabilir düzeyde hCG içerebilir.
  • Bir yumurtalık tümörü veya başka bir tür hCG üreten büyüme.

Adet gecikmesinin diğer nedenleri

Adet gecikmesinin tek nedeni hamilelik değildir. Diğer olası nedenler şunlardır:

  • Emzirme
  • Duygusal stres
  • Şiddetli kilo kaybı
  • Şiddetli diyet ve egzersiz
  • obezite
  • özel ilaçlar
  • Menopoz başlangıcı.

Bunlara ek olarak kimi kadınlar hamileyken adet olabileceğini düşünmektedir. Bu kesinlikle mümkün değildir. Adet oldum ama hamileyim adlı yazımızı okuyarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yanlış-negatif sonuçlar

Bazen bir kadın hamile olabilir ancak evde yapılan test kiti olumsuz sonuç verir. Yanlış negatif sonuçların yaygın nedenleri şunlardır:

  • Test kiti hamilelikte çok erken kullanılır ve hCG seviyeleri tespit edilemeyecek kadar düşüktür. Çoğu test kiti, adetiniz en az yedi gün gecikene kadar kullanılmamalıdır.
  • Test yanlış zamanlanmış. Emin olmak için bir mutfak zamanlayıcısı veya ikinci el ile bir saat kullanın.
  • Test yanlış kullanılıyor.
  • Kadın, testi yapmadan önce çok fazla sıvı içti ve idrarını hCG seviyelerinin artık tespit edilemediği noktaya kadar sulandırdı.

Onay için daima doktorunuza görünün

Evde yapılan gebelik testi negatif sonuç veriyorsa ve yine de hamile olduğunuzu hissediyorsanız:

  • İçgüdülerine güven.
  • Aksi kanıtlanana kadar kendinize hamileymişsiniz gibi davranın.
  • Sigara ve alkolden uzak durun.
  • Doktorunuzdan randevu alınız. Laboratuvarlarda yapılan gebelik testleri yüzde 99 doğru sonuçlar verir.

Doktor tarafından yapılan testlerden yanlış sonuçlar

Doktorunuz tarafından yapılan gebelik testleri ile genellikle hatalı sonuçlar almazsınız. Ara sıra yapılan hatalar çoğunlukla laboratuvarda yapılan hatalardan kaynaklanır. Bununla beraber, doktorunuz tarafından yapılan hamilelik testinin, kendi başınıza yapacağınız bir ev testinden çok daha doğru sonuç vereceğinden emin olabilirsiniz.

Nereden yardım alınır?

  • Doktor
  • Eczacı
  • kadın doğum uzmanı ve jinekolog

Hatırlanacak şeyler

  • Evde gebelik testi kitlerini kullanan birçok kadın yanlış sonuçlar alıyor.
  • Üreticinin talimatlarına harfiyen uyun ve adetinizin gecikmesinden hemen sonra test yapmayın. Biraz zaman geçmesini bekleyin.
  • Hamileliğinizin teyidi için daima doktorunuza görünün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir