Doğum Çantasında Olması Gerekenler

dogum cantasinda olmasi gerekenler - Doğum çantasında olması gerekenler ve hastane çantasında olması gerekenler doğum yapacak kişinin ihtiyaçları ve doğacak bebeğin sağlığı dikkate alınmalıdır.

Doğum çantasında olması gerekenler için doğum tarihiniz yaklaştıkça endişelerinizin ve heyecanınızın arttığını biliyoruz. Hepiniz bu büyük güne hazır mısınız? Bebeğiniz beklenen tarihten daha erken bir tarihte gelebilir, bu nedenle her ihtimale karşı hamileliğinizin sekizinci ayında doğum çantasında olması gerekenleri hazırlamanız ve doğum planınızı yapmanız doğru bir tercih olacaktır.

Doğum çantasında olması gerekenler listesi, kendiniz ve yeni doğacak bebeğiniz için ihtiyacınız olan her şeyi hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak, doğum partnerleri yani refakatçiniz için iyi hazırlanmış mini bir hastane çantasında olması gerekenler listesi var. İsterseniz de çantalarınızı bir araya toplayın, böylece her birinizin ihtiyacınız olabilecek her şeye sahip olup olmadığınızı tekrardan kontrol edebilirsiniz. Tüm çantalar toplandıktan sonra, onları arabada veya kapının yanında elinizin altında tutun, böylece bir an önce doğuma gitmeye hazırlıklı olacaksınız.

Doğum Öncesinde Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Doğum öncesinde doğum çantasında olması gerekenler listesi doğumunuz öncesinde ve doğumunuz sırasında ihtiyaç duyabilecekleriniz göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Doğum öncesinde doğum çantasında olması gerekenler listesi doğumunuz öncesinde ve doğumunuz sırasında ihtiyaç duyabilecekleriniz göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.
  • Hastane evrakları, kimlik ve sigorta kartı : Tıbbi kayıtlarınızın kopyalarını elinizin altında bulundurun, böylece sağlık hizmeti sağlayıcılarınız tıbbi geçmişinizi kolayca gözden geçirebilir. Hastanelerde kimliğinizin, sağlık kartlarınızın ve sigorta belgenizin önceden olması gerekir, bu nedenle bunların bir kopyasını hazır bulundurduğunuzdan emin olun.
  • Doğum planı (eğer varsa) : Doğum planınızı tıbbi ekibinizle tartışmış olabilirsiniz, ancak sağlık uzmanlarınız için basılı ve mevcut birkaç nüshaya sahip olmak, son dakika sorularının ortaya çıkması durumunda herkesin ona başvurabileceği anlamına gelir. Henüz doğum planınızı yazmadıysanız ve yapmayı düşünüyorsanız, bazı yararlı ipuçları için doğum planınıza neleri dahil etmeniz gerektiğine dair ipuçlarına göz atın.
  • Bornoz : Yumuşak dokuda bir bornoz, doğum esnasında veya hastanede biraz zaman geçirmenizin sonrasında duş almak için kullanışlıdır.
  • Çoraplar : Doğum sırasında ayaklarınız üşüyebilir. Bu ihtimale karşı çantanızda bulundurmanız iyi olacaktır.
  • Terlikler : Hastane koridorunda dolaşırken giymesi ve çıkarması kolay olan rahat terlikler isteyeceksiniz. Duşta kullanmak için farklı bir terlik daha yanınıza alın.
  • Dudak kremi : Doğum sırasında dudaklarınız çatlayabilir. Elinizde biraz dudak kremi olması, dudaklarınızın nemli ve rahat kalmasına yardımcı olur.
  • Vücut losyonu veya masaj yağı : Bazı anne adayları doğum sırasında gevşeme sırasında küçük bir masaj bulur. Bu siz olabilirseniz, hastane çantanıza biraz losyon veya yağ koyun.
  • Rahat yastıklar : Hastaneniz size yastıklar sağlayacaktır, ancak sizin için doğru yastıklar olmayabilir. Evde sevdiğiniz bir yastığınız varsa, onu da yanınızda getirmek isteyebilirsiniz.
  • Vakit geçirmek için : Kitap, dergi, film veya dizi indirilmiş tablet veya müzik çalar gibi zaman geçirmenize yardımcı olacak bazı şeyleri paketleyin.
  • Göz maskesi ve Kulak tıkaçları : Yoğun ve aydınlık bir doğum servisinde dinlenmenize yardımcı olmak için, bir göz maskesi ve kulak tıkaçları, doğumdan sonra tam da ihtiyacınız olan şey olabilir.

Doğumdan Sonra Doğum Çantasında Olması Gerekenler

Doğumunuzu yaptıktan sonra doğum çantasında olması gerekenler listesi sizin rahatınızı ve konforunuzu artırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı önceden hazırlıklı olmalısınız.

Doğumunuzu yaptıktan sonra doğum çantasında olması gerekenler listesi sizin rahatınızı ve konforunuzu artırmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı önceden hazırlıklı olmalısınız.
  • Gecelik : Hastanede kaldığınız süre boyunca uyumak için rahat bir şeye ihtiyacınız olacak ve yumuşak, gevşek bir gecelik iyi bir seçenektir. Emzirmeyi planlıyorsanız önden açılan düğmeli bir stil seçin.
  • Lohusa pedleri : Hastane bunlardan bazılarını sağlayacaktır, ancak her ihtimale karşı, birkaç lohusa pedi yanınıza almak isteyebilirsiniz. Doğumdan sonra kanamanın çok fazla olması normaldir ve lohusa pedleri standart pedlerden daha yumuşak ve emicidir. Başlangıçta pedleri her 1-2 saatte bir değiştirmeniz gerekebilir, ancak birkaç gün içinde akış azalmaya başlayacaktır.
  • İç çamaşırları : Lohusa tipi doğum pedlerinin üzerine giymek için yeterince büyük olan birkaç çift rahat iç çamaşırı yanınıza alın.
  • Rahat sütyenler : Birkaç emzirme sütyeni veya diğer rahat, tam oturan sütyenler ile hazırlıklı olun.
  • Tuvalet malzemeleri : Kağıt mendil, saç fırçası, tarak, deodorant, diş fırçası, diş macunu, şampuan, saç kremi, saç kurutma makinesi, saç tokası ve saç bağlarını unutmayın. Kirli kıyafetleri atmak için plastik bir torba koyun.
  • Kozmetik ve cilt bakım ürünleri : Makyaj her zamanki rutininizin bir parçasıysa, kozmetik ürünlerinizi unutmayın. Ayrıca, cildiniz normalden daha kuru olabileceğinden, bir miktar nemlendirici aldığınızdan emin olun.
  • Gözlük ve kontakt lensler (ihtiyacınız varsa). Açık görünebilir, ancak bazen hastane çantanızı toplarken dikkatinizden kaçabilen bu küçük şeylerdir. Kontakt lens kullanıyorsanız kontakt lens solüsyonunu ve lens kutusunu unutmayın.
  • Telefon ve Şarj cihazı : Bu özel zamanda biraz dijital detoks yapmayı tercih etmezseniz, telefonunuzu ve şarj cihazınızı unutmayın. Sevdiklerinizle iletişim halinde kalabilir, ilk birkaç fotoğrafı çekmek için kullanabilir ve özel haberlerinizi sosyal medyada yayınlayabilirsiniz.
  • Giysiler : Geceliğinizin yanı sıra, hastanede kaldığınız süre boyunca giymek için rahat kıyafetler de almayı tercih edebilirsiniz. Evde giymek için fazladan bir kıyafet hazırlayın. Büzgü ipli veya elastik bele sahip, bol bir şey seçin.
  • Broşürler ve referans kitaplar : Doğum öncesi derslerinizden bazı kullanışlı notlar almış olabilirsiniz veya yeni doğanlar hakkında bazı referans kitapları almış olabilirsiniz. Doktorlar ve hemşireler size çok sayıda kişiselleştirilmiş rehberlik sağlayabilir, ancak yeni doğmuş bebeğinizi kucağınıza aldığınızda bu kaynakları daha yararlı bulabilirsiniz.
  • Atıştırmalıklar ve içecekler . Doğum sırası bazen çok uzun sürebilir, bu nedenle atıştırmalıklar ve içecekler hazırlamayı düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, doğum sırasında herhangi bir şey yemenize veya içmenize izin verilip verilmeyeceği konusunda tıbbi ekibinizle konuşun. Ayrıca, hastanede kaldığınız süre boyunca rahat yiyecekler gibi hissedebileceğinizden doğum sonrası için en sevdiğiniz atıştırmalıklardan bazılarını hazırlamayı düşünün.

Doğum Partneri / Refakatçiniz için Hastane Çantasında Olması Gerekenler

Doğum partneri olarak hastanede doğum yapacak kişiye destek olmak için zaman ayırmak isteyebilirsin. Refakatçi için hastane çantasında olması gerekenler listesi refakatçinin konforu göz önünde bulundurularak vaktini değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Refakatçi için hastane çantasında olması gerekenler listesi refakatçinin konforu göz önünde bulundurularak vaktini değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.
  • Atıştırmalıklar ve su : İş gücü, destekleyici ortaklar için bile susuz bir iş olabilir. Hastane otomatları için değiştirmenin yanı sıra biraz atıştırmalık ve su paketlemeyi düşünün.
  • Telefon, kamera ve / veya video kamera, ayrıca şarj cihazları ve piller : Sevdiklerinizle iletişim halinde kalmak ve aksama sürelerinde biraz eğlence için bir telefon almayı unutmayın. Kamera, mutlu fotoğraflar çekmek için kullanışlı olacak. (Kameranın hafıza kartında bol miktarda boş alan olduğundan emin olun.)
  • Giysiler : Doğum, tahmin edilemeyen bir süreçtir, bu nedenle, kalış süresinin ne kadar süreceğini asla bilemeyeceğiniz için, kıyafet değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir.
  • Tuvalet malzemeleri : Uzun bir doğum eyleminden sonra duşta tazelenmeniz gerekebilir. Çoğu hastanede sorun yok, ancak bunu önceden onaylayabilirsiniz.
  • Yedek gözlükler veya yedek kontakt lensler : Uzun bir gün olabilir, bu nedenle bu temel unsurların yedeklerine sahip olmak işinize yarayabilir.
  • Küçük yastık : Kesinti sürelerinde de biraz dinlenmekten memnun olabilirsiniz.
  • Eğlence : Yapılacak bir şey: kitaplar, bir tablet ve bir müzik çaların hepsi iyi seçeneklerdir.

Bebeğiniz için Hastane Çantasında Olması Gerekenler

Doğum sonrasında bebeğiniz için hastane çantasında olması gerekenler bebeğinizin sağlığına ve konforuna önem verilerek hazırlanmıştır.

Doğum sonrasında bebeğiniz için hastane çantasında olması gerekenler bebeğinizin sağlığına ve konforuna önem verilerek hazırlanmıştır.
  • Bodysuits : Hastane politikaları, yenidoğanların ne giydirilebileceğine göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle neyi paketleyeceğiniz konusunda önceden sağlık uzmanınıza danışın. Hastanenin aksesuarlar ve katmanlar açısından sunduklarına eklemeniz gerekebilir. Unutmayın, bodysuits ile önden sabitlenenleri seçmek iyi bir fikirdir.
  • Çoraplar ve patikler : Yeni doğanlar kolayca üşebilir, bu yüzden her ihtimale karşı birkaç çorap ve patik alın. Ciltten cilde temas sırasında bile , yeni doğan bebeğiniz şapka ve çorap giyebilir.
  • Battaniye : Hastane büyük olasılıkla battaniyeler sağlayacaktır, ancak ciltten cilde temas sırasında kullanmak için kendi battaniyenizin her zaman yanınızda olması iyidir. Ayrıca eve giderken araba koltuğunda bebeğinizi sıcak tutmak için de kullanılabilir.
  • Eve gidiş kıyafeti : Hava koşullarını göz önünde bulundurun: Bir bodysuit, patik ve şapka daha sıcak aylarda iyi olabilir, ancak kışın da eldiven ve bir ceket veya kar tulumu hazırlayın.
  • Araba Koltuğu : Bu kesinlikle hastane çantası için değildir, ancak doğru araba koltuğu, bebeğiniz çantanızı hazırladığınız anda arabanıza takılmalıdır, böylece hastaneye hazır olur.

Doğum çantasında olması gerekenler ve hastane çantasında olması gerekenler listesi ile hastanede geçireceğiniz zamana daha iyi hazırlanacaksınız. Hamilelikte su gelmesi gibi şeyleri içeren doğum belirtilerini okuyun . Doğum vaktinizin gelip gelmediğini kontrol etmenin bir başka yolu da kasılmalarınızın daha güçlü, daha uzun ve daha sık olup olmadıklarını görmek için zaman ayırmaktır. Herhangi bir doğum belirtisi fark ederseniz, sağlık uzmanınızla iletişime geçin – hastane çantanızı ne zaman alıp yola çıkmanız gerektiğini size bildirebilirler. İyi şanslar!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir