Hamilelikte Nefes Darlığı

hamilelikte nefes darligi - Hamilelikte nefes darlığı sık karşılaşılan bir durumdur. Bebeğinizin büyümesiyle diyaframınıza olan baskı artar ve nefes alamama sorunu gerçekleşir.

Hamilelikte nefes darlığı, oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Rahminizin büyüyerek daha fazla yer kaplaması diyaframınıza (akciğerlerinizin altındaki kas) karşı baskı uygular ve bu da hamilelikte nefes darlığını artırıp nefes alamama ve soluklanırken daha çok efor sarfetmenize neden olabilir.

Hamilelikte nefes darlığı olur mu? olması normal mi?

Hamilelikte nefes darlığı görülmesi sık karşılaşılan bir durumdur ve hamilelikte nefes alamama her ne kadar rahatsız edici bir durum olsa da normal bir durumdur. Plasentanız aracılığıyla sürekli olarak oksijenli ortamda kalan bebeğiniz için de güvenli bir durumdur sorun teşkil etmemektedir.

Hamilelikte nefes darlığı ne zaman başlar ?

Hamilelikte nefes darlığı genellikle hamileliğin ikinci üç aylık döneminde başlar. Hamileliğinizin 4. ayından itibaren bebeğiniz ve rahminiz büyümeye devam ettikçe nefes darlığınızın derecesi artabilir.

Hamilelikte nefes darlığı neden olur?

Hamilelik hormonları, büyüyen bebeğinizin oksijen ihtiyacını karşılayabilmek için beyninizi nefeslerin sıklığını ve derinliğini artırması için uyarır. Bu uyarı sonucunda daha sık nefes almaya çalışır “nefes nefese” kalabilirsiniz.
Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde, rahminiz büyüdükçe diyaframınıza doğru iter. Bu akciğerlerinizi sıkıştırır, nefes aldığınızda tam olarak genişleme yeteneklerini sınırlar ve yalnızca bir kat merdiven çıktığınızda maraton koştuğunuzu hissetmenize neden olur.

Nefes darlığını hafifletmek için ne yapabilirim?

hamilelikte nefes darligi 1 - Hamilelikte nefes darlığı sık karşılaşılan bir durumdur. Bebeğinizin büyümesiyle diyaframınıza olan baskı artar ve nefes alamama sorunu gerçekleşir.

Otururken veya ayakta dururken iyi bir duruş sergileyin (kambur durmak, nefes aldığınızda ciğerlerinize genişlemesi için yeterli alan sağlamaz). Sol tarafınıza doğru yatıp uyuyun. Bu dolaşımı artıracaktır. Yarı oturma pozisyonunda üst gövdenin altına yastıklar koyarak uyurken kendinizi destekleyin. Rahmin akciğerlere yaptığı baskıyı azaltır. İster egzersiz yapıyor, ister dolaşıyor, ister ev işi yapıyor olun, aşırıya kaçmayın. Hafifletmek veya tamamen durmak için zaman ayırın ve vücudunuzun ipuçlarına yanıt verin.

Nefes Darlığı ne zaman biter?

İşte dört gözle bekleyeceğiniz bir şey var: Hamileliğinizin sonunda, bebeğiniz pelvisinize düştüğünde, akciğerleriniz için yer açtığı zaman çok daha az nefes darlığı hissedebilirsiniz .

Hamilelikte nefes darlığı durumunda ne zaman endişelenmeliyim?

Hamilelikte nefes darlığı yaşarken ne zaman endişelenmek gerekir?

Sürekli nefessiz hissediyorsanız, doktorunuzla konuşun. Nefes darlığı bazen hamilelik sırasında oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin azalmasına bağlı anemiden kaynaklanabilir , bu nedenle doktorunuz demir seviyenizi kontrol etmek isteyebilir. Ayrıca astımınız varsa doktorunuza danışın. Nefes almakta çok güçlük çekiyorsanız ve dudaklarınız veya parmak uçlarınız mavimsi görünüyorsa veya göğüs ağrınız ve nabzınız hızlıysa, hemen doktorunuzu arayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir