Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?

bebegin kalp atisi ne zaman duyulur - Bebeğin kalp atışının ne zaman duyulacağı anne babalar için meraklandırıcı bir sorudur. Bebeğiniz ile ilk tanışmanız bu şekilde başlayabilir.

Bebeğin kalp atışının ilk kez duyulması anne ve babalar üzerinde çok etkili olan bir durumdur. Anne karnındaki bebekle ilk tanışma anları olarak görülen bu durum çok özel hatıra olarak akıllara yer eder. Peki bu özel duyguyu tattıracak bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur? Cevaplandıralım.

Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur ?

Bebeğin kalp atışını ilk kez duymak, yeni ebeveynler için heyecan verici bir kilometre taşıdır. Bebeğin kalp atışı ilk olarak hamileliğin 5-6 haftaları arasında vajinal ultrasonla tespit edilebilir. Bu, gelişmekte olan bir embriyonun ilk görünür işareti olan fetal bir kutbun görülebildiği zamandır.

Ancak hamilelikten sonraki 6. ile 7. hafta arasında kalp atışı daha iyi değerlendirilebilir. İşte o zaman doktorunuz sağlıklı, gelişen bir hamilelik belirtilerini kontrol etmek için ilk karın veya vajinal ultrasonunuzu planlayabilir .

İlk ultrason randevunuz sırasında neler beklemelisiniz?

Pozitif bir hamilelik testinden sonra, doktorunuz hamileliğin 7. ile 8. haftasında erken bir gebelik ultrason taraması planlamanızı önerebilir. Bazı tıbbi uygulamalar ilk ultrasonu 11 ila 14 hafta arasında planlamaz.

Aşağıdaki durumlarda doktorunuz bu taramayı 6 hafta kadar erken bir zamanda önerebilir:

  • önceden bir sağlık sorununa sahip olmak
  • düşük yaptı
  • geçmişte hamileliği sürdürmekte güçlük çekti

İlk ultrason randevunuz sırasında, doktor veya ultrason teknisyeni aşağıdakileri kontrol edecektir:

  • Canlı hamileliği doğrulayın ve cansız molar veya ektopik gebeliği kontrol edin
  • bebeğin kalp atışını onaylayın
  • Gebelik yaşını belirlemeye yardımcı olabilecek bebeğin baştan aşağı uzunluğunu ölçün
  • anormal gebeliği değerlendirmek
bebeğin kalp atışı anne ve babaların bilmek isteyeceği önemli bir konudur

Bebeğin kalp atışı kaç bpm olmalıdır?

Bebeğinizin kalp atışı 6-7. haftada dakikada 90-110 atış (bpm) arasında olmalıdır. Dokuzuncu haftada bebeğinizin kalp atışı 140-170 atış / dk’ya ulaşmalıdır.

Bebeğin kalp atışı neden duyulmaz ?

İlk ultrasonunuzda bir bebeğin kalp atışını duyamayabilirsiniz. En yaygın olarak bunun nedeni hamileliğin çok erken bir evrede olmasıdır. Bu mutlaka bir sorun olduğu anlamına gelmez.

Doktorunuz 1-2 hafta sonra başka bir ultrason planlamanızı önerebilir.

Kalp atışını duymamanızın diğer nedenleri arasında şunlar yer alır:

  • uçlu rahime sahip olmak
  • geniş bir karına sahip olmak
  • sandığından daha uzak olmak

Bebeğin kalp atışı tespit edilmezse, doktorunuz fetal ölçümlerinizi kontrol edecektir. 5 milimetreden daha uzun bir baş-popo uzunluğuna sahip bir embriyoda fetal kalp atışı yoksa, sağlık uzmanınız endişelenebilir.

6. haftadan sonra, doktorunuz da gebelik kesesi olup olmadığı konusunda endişelenecektir. Doktorunuz hamileliği doğrulamak için kan testi isteyebilir veya birkaç gün sonra başka bir ultrason için tekrar gelmenizi isteyebilir.

Bebeğin kalp atışını duymak için hangi cihazlar kullanılıyor?

İlk ultrasın taramanızda, doktorunuz veya bir ultrason teknisyeni bir transvajinal ultrason veya bir 2D veya 3D abdominal ultrason kullanacaktır.

Transvajinal ultrason, bir embriyonun net bir görüntüsünü elde etmek için hamileliğin erken döneminde kullanılır. 3D ultrason, doktorun bebeğin ve organlarınızın genişliğini, yüksekliğini ve derinliğini daha iyi görmesini sağlar.

Kulağınızla bebeğin kalp atışını duyabilir misiniz?

İnsan kulağı için fetal kalp atışını tespit etmek imkansız değilse de çok zordur.

Ancak bazı anne adayları, bebeklerinin kalp atışlarını karnından duyabildiklerini iddia ediyor. Bu, ikinci veya üçüncü trimesterin sonlarında sessiz bir odada mümkün olabilir.

Bebeğinizin kalp atışını evde duyamıyorsanız endişelenmeyin.

Bebeğinizin kalp atışından endişeleniyorsanız, en güvenli seçeneğiniz doktorunuza ulaşmaktır. Bebeğinizin kalp atışının normal olduğundan emin olmak için bir sonogram planlayabilirler.

Uygulamaları bebeğin kalp atışını duymak için kullanabilir misiniz?

Son dönemlerde anne ve babalara pazarlanan ve bebeğinizin kalp atışlarını evde dinleyebileceğiniz yüzlerce uygulama ve cihaz bulunmaktadır. Ancak doktorunuz sizi evde bir cihaz kullanımına karşı uyarabilir.

Bu uygulamaların ve cihazların kalitesi büyük ölçüde değişkenlik gösterir. Size yanlış kalp atışı okuması verebilir ve gereksiz endişe veya paniğe neden olabilirler.

Doktorunuzla konuşun ve evde bir cihaz tavsiye edip etmediklerini sorun. Hamileliğiniz sırasında kullanmanın güvenli olup olmadığını size söyleyebilirler.

Hamilelik boyunca kalp atışı değişiklikleri

Hamilelik boyunca bebeğinizin kalbi gelişim göstermeye devam edecektir. Bir bebek kalp atışı gebeliğin ilk haftalarında bpm 90 ile 110 arasında başlar. 9 ila 10. haftalarda, 140 ila 170 vuru / dakika arasında artacak ve zirveye ulaşacaktır.

Bundan sonra, normal bir fetal kalp atışı kabul edilir. 110 ve 160 bpm ikinci ve üçüncü trimesterde. Unutmayın, bebeğinizin kalp atışı hamilelik boyunca ve her doğum öncesi randevuda değişebilir.

Bebeğinizin kalp atışı çok yavaş, çok hızlı veya düzensizse doktorunuz endişelenebilir. Eğer öyleyse, bebeğinizin kalp rahatsızlığı olma ihtimali çok enderdir. Bu nedenle doktorunuz her randevuda bebeğinizin kalp atışını izleyecektir.

Doktorunuzun bebeğinizin kalbinin gelişim durumu hakkında herhangi bir endişesi varsa, bebeğinizin kalbini daha ayrıntılı incelemek için bir fetal ekokardiyogram planlayabilir .

Son Sözler

Doktorunuz her doğum öncesi randevuda bebeğinizin kalp atışını izleyecektir. Bebeğinizin kalp atışını ilk kez 6 hafta kadar erken duyabilirsiniz.

Bebeğinizin kalp atışıyla ilgili endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun. Doğum öncesi ekibiniz hamileliğiniz boyunca ve doğum ve doğum sırasında kalp atışını yakından izleyebilir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Gönderiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir