Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir ?

Erken Hamilelik Belirtileri - Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorusunun cevabını paylaştık. Sağlıklı ve dengeli beslenip, bazı besinlere ( baharatlılar , çikolata vb.) dikkat et.

Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir – Giriş

Hamilelikte mide yanması rahatsız ve sinir bozucu bir durumdur, özellikle hamilelik sırasında birçok kadını rahatsız etmektedir. Bu rahatsızlık sonucu da hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorusu büyük önem arz ediyor.

Aklınıza gelebilecek ilk soru, mide yanmasını nasıl durduracağınızdır. Uygulayacağınız yöntemlerin bebeğinizin sağlığı açısından güvenli olup olmadığı merak konusu olabilir. Hamilelik sırasında mide yanmasına neyin sebep olduğunu ve bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenin.

Hamilelikte Mide Yanması Neden Olur?

Normal sindirim sırasında yiyecekler yemek borusundan (ağzınız ve mideniz arasındaki tüp), alt özofagus sfinkteri (LES) adı verilen kaslı bir kapaktan mideye doğru ilerler. LES, yemek borunuz ve mideniz arasındaki kapının bir parçasıdır. Yiyeceklerin geçmesine izin vermek için açılır ve mide asitlerinin tekrar yukarı gelmesini durdurmak için kapanır.

Mide yanması veya asit reflüsü olduğunda, LES mide asidinin yemek borusuna yükselmesine izin verecek kadar gevşer. Hamilelikte mide yanması göğüs bölgesinde ağrı ve yanmaya neden olabilir.

Hamilelik sırasında hormon değişiklikleri, LES de dahil olmak üzere yemek borusundaki kasların daha sık gevşemesini sağlayabilir. Sonuç olarak, özellikle uzanırken veya büyük bir yemek yedikten sonra, daha fazla asit geri sızabilir.

Ek olarak, ikinci ve üçüncü trimesterde fetüsünüz büyüdükçe ve rahminiz bu büyümeye uyum sağlamak için genişledikçe, mideniz daha fazla baskı altında kalır. Bu aynı zamanda yiyeceklerin ve asidin yemek borunuza geri itilmesine neden olabilir.

Mide yanması çoğu insan için zaman zaman yaygın bir durumdur, ancak bu ille de hamile olduğunuz için midenizin yanması anlamına gelmez. Bununla birlikte, adet görmemek veya mide bulantısı gibi başka semptomlar da yaşıyorsanız , bunlar hamilelik testi yaptırmanız gerektiğine dair işaretler olabilir .

Hamilelik Mide Yanmasına Neden Olur mu?

hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir makalesinin içerisinde hamilelik mide yanmasına neden olur mu sorusunun cevabı

Hamilelik, mide yanması veya asit reflü riskinizi artırır. İlk üç aylık dönemde yemek borunuzdaki kaslar yiyecekleri mideye daha yavaş iter ve midenizin boşalması daha uzun sürer. Bu, vücudunuza fetüs için besinleri emmesi için daha fazla zaman verir, ancak aynı zamanda mide yanmasına da neden olabilir.

Üçüncü üç aylık dönemde bebeğinizin büyümesi midenizi normal pozisyonundan çıkararak mide ekşimesine neden olabilir.

Ancak her kadın farklıdır. Hamile olmak, mutlaka mide yanması yaşayacağınız anlamına gelmez. Fizyolojiniz, diyetiniz, günlük alışkanlıklarınız ve hamileliğiniz dahil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır.

Hamilelikte mide yanması neden olur ve hamilelik mide yanmasına neden olur mu sorularının cevabını öğrendiğinize göre şimdi asıl merak ettiğiniz soruya geçebiliriz. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorusunun cevabı aşağıdaki başlıktadır.

Hamilelikte Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorusunun cevabı biraz karmaşıktır. Hamilelik sırasında mide yanmasına iyi gelecek şeyler için tipik olarak biraz deneme yanılma yapmak gerektir. Hamilelikte mide yanmasını azaltabilen yaşam tarzı alışkanlıkları genellikle anne ve bebek için en güvenli yöntemlerdir. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorunuza yanıt olarak aşağıdaki bilgiler mide yanmasını hafifletmeye yardımcı olabilir:

  • Daha küçük öğünleri daha sık yiyin ve yemek yerken bir şeyler içmekten kaçının. Bunun yerine öğün aralarında su için.
  • Yavaş yiyin ve her lokmayı iyice çiğneyin.
  • Yatmadan birkaç saat önce yemek yemekten kaçının.
  • Mide yanmasını tetikleyen yiyecek ve içeceklerden kaçının . Tipik suçlu yiyecekler arasında çikolata, yağlı yiyecekler, baharatlı yiyecekler, turunçgiller ve domates bazlı ürünler gibi asitli yiyecekler, gazlı içecekler ve kafein bulunur.
  • Yemekten sonra en az bir saat boyunca dik durun. Rahat bir yürüyüş de sindirimi teşvik edebilir.
  • Dar giysiler yerine rahat şeyler giyin.
  • Sağlıklı bir şekilde kilonuzu koruyun .
  • Uyurken vücudunuzun üst kısmını yüksekte tutun.
  • Sol tarafınıza doğru uyuyun. Sağ tarafınıza yatmak midenizi yemek borunuzdan daha yükseğe konumlandırır ve bu da mide yanmasına yol açabilir.
  • Yemeklerden sonra bir parça şekersiz sakız çiğnemek. Artan tükürük, yemek borusuna geri gelen herhangi bir asidi nötralize edebilir.
  • Mide yanması başladıktan sonra semptomları yatıştırmak için yoğurt yiyin veya bir bardak süt için.
  • Biraz bal yiyip papatya çayı veya bir bardak ılık süt içmeniz iyi gelebilir.

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorusuna farklı bir cevap olarak alternatif tıp seçenekleri arasında kas gevşetme , yoga veya meditasyon gibi akupunktur ve gevşeme teknikleri bulunur. Yeni tedavileri denemeden önce daima doktorunuzla görüşün, ondan bilgi alın.

Hamilelik sürecinde yoga , meditasyon vb. aktiviteler vücudunuzu rahatlatır.
Hamilelik sürecinde yoga , meditasyon vb. aktiviteler vücudunuzu rahatlatır.

Hamilelik sırasında hangi ilaçları almak güvenlidir?

Reçetesiz satılan antiasitler gibi Tums ,Rolaids ve Maalox, ara sıra mide ekşimesi semptomlarıyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Kalsiyum karbonat veya magnezyumdan yapılanlar iyi seçeneklerdir. Bununla birlikte, gebeliğin son üç ayında magnezyumdan kaçınmak en iyisi olabilir. Magnezyum ,doğum sürecindeki kasılmalara müdahale edebilir.

Çoğu doktor, yüksek düzeyde sodyum içeren antasitlerden kaçınılmasını önerir. Bu antasitler, dokularda sıvı birikmesine sebep olabilir. Ayrıca, “alüminyum hidroksit” veya “alüminyum karbonat” ta olduğu gibi, etiket üzerinde alüminyum yazan antiasitlerden de kaçınmalısınız. Bu antasitler kabızlığa neden olabilir .

Son olarak, aspirin içerebilen Alka-Seltzer gibi ilaçlardan uzak durun.

En iyi seçeneği doktorunuza sorun. Kendinizi antasit şişeleri düşürürken bulursanız, mide ekşimeniz gastroözofageal asit reflü hastalığına ilerlemiş olabilir . Bu durumda daha güçlü bir tedaviye ihtiyacınız olabilir.

Doktorumla ne zaman konuşmalıyım?

Sizi genellikle geceleri uyandıran, antiasitiniz geçtikten hemen sonra geri dönen veya başka semptomlar (yutma güçlüğü, öksürme, kilo kaybı veya siyah dışkı gibi) yaratan mide ekşimeniz varsa, bunu gerektiren daha ciddi bir sorununuz olabilir. Dikkat. Doktorunuz size reflü teşhisi koyabilir. Bu, sizi yemek borusu hasarı gibi komplikasyonlardan korumak için mide ekşimenizin kontrol edilmesi gerektiği anlamına gelir.

Doktorunuz semptomlarınızı azaltmak için bazı asit azaltıcı ilaçlar yazabilir. Yapılan bir araştırmada asit üretimini engellemeye yardımcı olan H2 blokers adı verilen ilaçların güvenli göründüğünü gösterir. Proton pompa inhibitörleri adı verilen başka bir ilaç türü, diğer tedavilere cevap vermeyen mide ekşimesi olan kişiler için kullanılır.

İlaçların etkilerinden endişe ediyorsanız, doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun. Doktorlar, doğmamış çocuğunuzu güvende tutarken semptomlarınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir.

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir – Sonuç

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir sorusunu elimizden geldiğince cevaplamaya çalıştık. Birçok farklı ve güvenilir kaynaktan topladığımız bilgilere göre püf nokta yediğiniz besinlere dikkat etmek, sağlıklı ve dengeli beslenmek mide yanmasına iyi gelecektir. Bunların yanısıra alternatif seçeneklere başvurmak, yoga,meditasyon vb. egzersizler yapmak sizi daha da rahatlatacaktır. Sağlıklı günler dileriz.

2 Ping & Geri Dönüş

  1. Pingback: Hamilelikte Nefes Darlığı - Hamilelikte Nefes Alamama

  2. Pingback: Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur? - Hamilelik Belirtileri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir